WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 01:43:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

STEREO observa per primera vegada el Sol sencer.

El dia 6 de febrer, les dues sondes bessones STEREO de la NASA, és van situar en una posició oposada al Sol, enregistrant d’aquesta manera imatges ieinterrompudes de la nostra estrella, de front i d’esquena.

“Per primera vegada podem observar l’activitat solar en tot el seu esplendor en 3 dimensions”, comenta l’Angelos Voúrlidas, membre de l’equip científic de la missió STEREO situat en el Naval Research Lab de Washington.

Per aquest motiu la NASA ha generat una pel·lícula d’aquesta “primera llum”, coincidint amb el Diumenge de la Super Bowl.

“Aquest és un gran moment per la física solar”, ha comentat Voúrlidas. “La missió STEREO ens ha mostrat realment com és el Sol. Una esfera de plasma calent, amb un intricat teixit de camps magnètics”.

Cada sonda STEREO ha fotografiat la meitat del Sol. Els investigadors han combinat els dos punts de visió, per generar una esfera. La sonda STEREO pot observar en diferents longituds d’ona de radiació ultraviolada extrema, idela per observar l’activitat solar, com ponde ser les erupcions, els tsunamis i els filaments magnètics. Res no s’escapa de la seva visió.

515181main1_sun360_304_0202.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 7:58 pm

    […] 8 Febrer 2011. STEREO observa per primera el Sol sencer. […]

Deixa un comentari