WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 02:13:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Cometes WISE.

Durant el primer any de missió, la sonda Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) de la NASA, ha observat tot el cel en llum infraroja. Entre la multitud d’objectes que ha descobert, podem anomenar els NEOWISE; 20 nous cometes.

Aquest collage ens mostra aquests 20 nous cometes, com si és tractés d’un retat de família. En tres casos, l’objecte no porta el nom WISE, ja que anteriorment era conegut com un asteroide. Les observacions del WISE, ens han mostrat la seva verdadera naturalesa. Aquests objectes no són monés de pedra, o metàl·lics com els asteroides. En canvi, s’ha demostrat que eren cometes, per la seva estructura de núvols de pols i neu.

Quan la majoria de gent, pensa en un cometa s’imagina les imatges dels populars cometes Halley o Hale-Boop, amb una brillant i enorme cua. L’estructura de la cua només és forma quan el cometa s’acosta al Sol. Llavors els gels del cometa s’escalfen i es converteixen en gas, escapant de la superfície i arossegant les partícules de pols.

El núvol borrós al voltant del nucli del cometa, s’anomena coma. Com més a’acosta el cometa al Sol, més força rep del vent solar que impulsa la coma lluny del seu nucli, formant d’aquesta manera la cua.

wise2011-004-lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 9:38 pm

    […] 7 Febrer 2011. Cometes WISE. […]

Deixa un comentari