WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-06-13 19:30:31' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una galàxia perfecta de disc pur.

La brillant galàxia NGC 3621, enregistrada per la Wide Field Imager, una càmera situada en el telescopi de 2,2 metres de diàmetre de l’observatori de La Silla, a Xile, sembla un bon exemple d’una classica galàxia espiral. tot i que és tracta d’una galàxia força inusual; no disposa del bulb central, motiu pel qual és coneix com una galàxia de disc pur.

NGC 3621 és una galàxia espiral inusual, situada a uns 22 milions d’anys llum de nosaltres en la constel·lació d’Hydrus. Relativament lluminosa, la podem observar força bé amb un telescopi de grandària mitjana.

La galàxia disposa d’una estructura amb un disc pla, el que pot indicar que encara no s’ha trobat amb cap altre galàxia, ja que una col·lisió amb una altre galàxia, hauria pertorbat el disc prim d’estrelles, generant d’aquesta manera el bulb central.

La majoria d’astrònoms creuen que les galàxies creixen amb la fusió amb d’altres galàxies. Al llarg del temps, dona origen a grans bulbs en els centres galàctics espirals. De totes maneres, estudis recents suggereixen que les galàxies espirals sense bulb, o de disc pur, com NGC 3621 són en realitat força comuns.

eso1104a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 11:22 pm

    […] 5 Febrer 2011. Una galàxia perfecta de disc pur. […]

Deixa un comentari