D’un “món extraterrestre”, a un altre.

La panoràmica de 360º que veiem, sembla un paisatge extraterrestre e inhòspit, tot i que en realitat és el lloc de l’emplaçament del European Extremely Large Telescope de l’ESO, o E-ELT. Quan comenci la construcció, aquest desolat cim situat a l’esquerra del centre de la imatge, es convertirà en un en un eixam de personal: enginyers, tècnics i altre personal que planificarà la construcció del telescopi més gran del món.

De moltes maneres el Cerro Armazones de Xile, pot semblar un món extraterrestre. L’entorn és aspre, de baixa humitat i pressió d’aire; un ardent Sol de dia i uns cels impressionats per la nit. El Cerro Armazones, està situat en el desert d’Atacama, un dels llocs més secs de la Terra.

Aquestes condicions, combinades amb la llunyania de nuclis poblats, el fan un excel·lent lloc per observar l’espai.

potw1105a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.

Not Found