WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 01:46:39' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un equip d’astrònoms “pesen” un enorme forat negre.

Un equip d’astrònoms dirigits per Kart Gebhardt de la Univers d’Austin, han mesurat el forat negre més massiu conegut en el nostre veïnat còsmic, mitjançant la combinació de dades del telescopi gegant situat a Hawaii i, un altre de més petit localitzat a Texas.

El resultat ha mostrat que el forat negre supermassiu, situat en la galàxia el·líptica gegant de M-87, conté l’equivalent a 6.600 milions de masses solars. Aquesta enorme massa, és la més gran enregistrada amb una tècnica directa. Degut a la seva enorme grandària, M-87 és la millor candidata per  els futurs estudis per “observar” un forat negre per primera vegada, en lloc de basar-se en proves indirectes.

L’estudi ha observat fins els confins de la galàxia, anomenat “halo fosc”. Aquest halo fosc, és una regió que envolta tota la galàxia de “matèria fosca”, un tipus desconegut de massa que no emet llum, però que és pot detectar pels seus efectes gravitacionals sobre altres objectes.

En aquesta imatge podem observar una representació artística del forat negre de M-87.

d_m87_bh.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 5:56 pm

    […] 1 Febrer 2011. Un equip d’astrònoms “pesen” un enorme forat negre. […]

Deixa un comentari