WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:44:07' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El VLT Venus, i el Cinturó de Venus.

Abans que comenci una clara nit estelada per sobre de l’Obserbvatori Paranal de l’ESO, la llar del Very Large Telescope (VLT), el cel produeix una extensa varietat d’intensos colors, exhibint un bonic espectacle als observadors. Aquests colors tan sols poden ser observats amb aquesta intensitat en localitzacions com el Paranal, on l’atmosfera es extraordinàriament nítida. Mirant cap l’oest, per sobre de l’oceà pacífic, la posta de Sol és torna de color taronja a vermell brillant. L’ombra gris-blavosa que hi ha per sobre de l’horitzó, és la nostra pròpia ombra de la Terra. Per sobre hi ha una brillantor rosada, coneguda com el Cinturó de Venus, un fenomen produït quan la llum vermellosa de la posta de Sol és retoil·luminada per l’atmosfera terrestre.

En el centre d’aquesta imatge està situada la quarta Unitat de Telescopi (UT4) de 8,2 metres de diàmetre. El nom mapuche donat a UT4 és Yepun, que significa Venus. El VLT disposa també de quatre Telescopis Auxiliars (ATs) de 1,8 metres de diàmetre allotjats en les cúpules mòbils ultra compactes, que estan dedicades a observacions interferomètriques. Dos dels ATs els podem observar al fons de la imatge.

potw1102a.jpg

Si oleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 9:39 pm

    […] 16 Gener 2011. El VLT Venus, i el Cinturó de Venus. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80