WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:39:18' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La missió Kepler descobreix el primer planeta rocós.

La missió Kepler de la NASA ha confirmat el descobriment del primer planeta rocós, anomenat Kepler-10b. El planeta té unes dimensions 1,4 vegades la Terra, això el fa ser el planeta més petit descobert fora del nostre Sistema Solar.

El descobriment d’aquest exoplaneta ha estat possible després de vuit mesos de recollida de dades per part de la nau espacial, una feina que va començar el mes de maig de 2009, fins a principis de gener de 2010.

“Les millors capacitats del Kepler han convergit per donar la primera evidència sòlida d’un planeta rocós, orbitant a una estrella que no és el Sol”, ha comentat la Natalie Batalha, científica de la missió Kepler i responsable de l’article d’aquest descobriment publicat en la revista Astrophysical Journal.

Les mesures ultra-precises del fotometre del Kepler, permeten mesurar els canvis de brillantor d’una estrella, al passar pel seu davant un altre objecte més petit. La mida del planeta és pot calcular a partir de les immersions periòdiques en la brillantor. La distància entre el planeta i l’estrella és calcula mesurant el temps entre les immersions successives.

Kepler és la primera missió de la NASA que ha estat capaç de trobar planetes de la grandària de la Terra o a prop de regions habitables, aquestes són les regions d’un sistema planetari on l’aigua líquida pot existir en la seva superfície. El planeta descobert dona una volta entorn a la seva estrella cada 0,84 dies. Kepler-10b és troba 20 vegades més a prop de la seva estrella, del que esta mercuri del Sol , per tant fora de la zona d’habitabilitat.

Kepler-10 va ser la primera estrella identificada que podria albergar un planeta en petits trànsits, i que més tard va ser confirmat des de la superfície terrestre a l’Observatori W.M. Keck de 10 metres de diàmetre a Hawaii, el qual va poder mesurar els petits canvis en el seu espectre Doppler, a causa de l’estirada reveladora del planeta orbitant a l’estrella.

koi-72still5b-br.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Bon any 2012 Desembre 30, 2012 2:35 pm

    […] Gener. La missió Kepler descobreix el primer planeta rocós. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80