WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 20:09:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El zoom del Hubble ens mostra una raresa estel·lar.

Un dels objectes més rars que s’han vist a l’espai, ha estat observat per la penetrant visió del Telescopi Espacial Hubble de la NASA. Una misteriosa i brillant taca de gas verdosa “flotant” a prop d’una galàxia espiral, amb uns delicats filaments de gas i una bossa de joves estrelles de la mida de la nostra Via Làctia, ha estat descoberta recentment pel Hubble.

Aquest descobriment del Hubble forma part de les últimes troballes de Hanny’s Voorwerp (Objecte Hanny’s, en holandès), nom de Hanny van Arkel, un mestre holandés que va descobrir aquesta fantasmal estructura l’any 2007, durant la seva participació en el projecte online Galaxy Zoo, el qual gràcies a la col·laboració de multitud de col·laboradors van classificar més d’un milió de galàxies catalogades en el Sloan Digital Sky Survey.

Amb una visió molt més fina que Hanny’s Voorwerp, la Wide Field Camera 3 i l’Advanced Camera for Surveys han descobert el naixement d’estrelles en una regió de color verd, situada a prop de la galàxia espiral IC 2497, a una distància de 650 milions d’anys llum de la Terra. Les observacions de ràdio han demostrat l’existència d’una sortida de gasos enviats des del nucli de la galàxia. Les noves imatges del Hubble ens mostren que el gas de la galàxia està interactuant amb la petita regió de Hanny’s Voorewp, la qual s’està esfondratn i formant alhora estrelles. Unes estrelles molt joves, de tant sols un parell de milions d’anys.

hs-2011-01-a-print1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 11:22 pm

    […] 12 Gener 2011. El zoom del Hubble ens mostra una raresa estel·lar. […]

Deixa un comentari