WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:20:41' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Aerosols en suspensió.

Els colors d’aquesta imatge de la HiRISE són monocromàtics en la major part de la fotografia, tot i que en el centre podem observar àrees amb colors. La franja de color situada en el centre ens indica la presència d’aerosols (part´ciules de pols i gel) suspeses a l’atmosfera que indiquen els processos estacionals.

A l’hivern, la regió del pol sud del planeta Mart està coberta per una capa de gel de diòxid de carboni (gel sec). A la primavera aquest gel s’evapora, mantenint una estructura interior amb gruixos de desenes de centímetres durant tota l’estació. Quan hi ha esquerdes en la part inferior del gel, el gas s’escapap portant cap amunt fines partícules de la superfície. Les partícules més grans cauen a terra formant dipòsits en forma de ventall en la direcció predominant dels vents locals.

Podem observar les partícules més petites (pols) en suspensió per sobre de les esquerdes en color blavós. En les regions sense aquests bufadors, el gas i la pols no s’escapen a l’atmosfera i adquireixen un to més rosat.

esp_020163_09801.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:37 pm

    […] 8 Gener 2011.  Aerosols en suspensió. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80