El Hinode observa un eclipsi anular de Sol.

El passat dia 4 de gener de 2011, el satèl·lit Hinode va enregistrar aquestes impressionants imatges d’un eclipsi anular de Sol. Un eclipsi anular és produeix quan la Lluna, una mica més distant de la Terra, és mou entre nosaltres i el Sol, al ser una mica més petita aparentment que el Sol, apareix als ulls dels observadors formant l’efectge d’un anell de brillants o un anell de llum solar, i al seu voltant la silueta de la Lluna.

Hinode és una missió japonesa amb col·laboració amb la NASA, NAOJ, STFC, ESA i la NSC. La sonda està actualment en òrbita a la Terra i està estudiant els mecanismes per entendre millor el funcionament de l’atmosfera i erupcions solars.

508897main1_wide_corona_ecl.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 7:34 pm

    […] 7 Gener 2011.  El Hinode observa un eclipsi anular de Sol. […]

Deixa un comentari