WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:29:53' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El WISE espia un veí galàctic.

Podem observar una imatge presa pel Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE), que ens mostra una de les galàxies més properes a nosaltres, Messier 33. També anomenada Galàxia del Triangle, ja que aquesta galàxia és troba en la constel·lació del mateix nom. Messier 33 és una dels principals membres del nostre petit veïnat de galàxies, anomenat Grup Local. El Grup Local està format per prop de 30 galàxies, unides entre si per la gravetat i viatjant alhora per l’Univers. Messier 33 és el tercer membre més gran del Grup Local, només eclipsada per la galàxia d’Andròmeda (M-31) i la nostra galàxia, la Via Làctia.

Messier 33 és troba a una distància de 3 milions d’anys llum de nosaltres. La seva proximitat, juntament amb la seva aparent inclinació (al voltant de 54 graus respecte a la nostra línia de visió), fa que sigui una galàxia molt fàcil d’observar pels astrònoms. Les imatges infraroges del WISE, poden ajudar a la comprensió de la varietat de processos que ocorren en aquesta galàxia. Les àrees situades en els braços espirals que s’amaguen darrera de la pols, tapa la llum visible, que en radiació infraroja ens mostra els núvols freds, on és concentre les regions de formació estel·lar (zones verdes i vermelles en aquesta imatge).

Tingueu en compte que no hi ha gaire formació estel·lar en el centre de Messier 33. Seria difícil deduir aquesta circumstància només observant en llum visible, on sembla brillar més que la resta de la galàxia. Aquesta imatge infraroja ens mostra que la galàxia és sorprenentment més gran del que apareix en llum visible. La pols freda observada pel WISE s’estén més enllà del previst.

wise2010-047-lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 5:57 pm

    […] 5 Gener 2011. El WISE espia un veí galàctic. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80