Phobos observat davant del Sol.

La lluna més gran de Mart, Phbos, estava en trànsit amb el Sol (passant per davant), i el podem observar el seu recorregut  en aquest vídeo, gràcies a les imatges capturades amb la càmera panoràmica (Pancam) situada en el Mars Exploration Rover Opportunity. Aquesta seqüència va ser enregistrada el dia 2.415 de l’estada a Mart, o sol (que equival al 9 de novembre de 2010) . Les imatges han estat calibrades i millorades per tal de suavitzar l’acció.

Les imatges dels trànsits de Phobos i Deimos, han ajudat al llarg dels anys a calcular en precisió les òrbites d’aquests satèl·lits de Mart.

La pel·lícula és basa en 10 imatges individuals preses a través de la Pancam, amb un filtre especial per observar el Sol, i capturada cada quatre segons, és a dir el trànsit va durar uns 32 segons.

La silueta de Phobos sembla més petita que en altres imatges capturades pel ròver, ja que el satèl·lit és trobava a prop de l’horitzó, i per aquest motiu s’observaba un 30 per cent més lluny de la ubicació de la càmera quan el satèl·lit és troba per sobre.

pia13737.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 9:39 pm

    […] 4 gener 2011.  Phobos observatg davant del Sol. […]

Deixa un comentari