Una brillant galàxia.

Aquesta imatge capturada pel Telescopi Espacial Hubble, ens mostra la galàxia NGC 1275, en la qual podem observar les estructures filamentoses de gas que envolten a tota la galàxia. Els filaments vermells és componen de gas fred mantingut pel camp magnètic, alhora que està envoltat per una regió de gas calent a uns 40 milions de graus Cesius. Aquesta galàxia es troba en el centre del cúmul galàctic de Perseus.

Els filaments són uns indicadors del porcés de retroalimentació a través del qual l’energia és transfereix del massiu forat negre al gas circumdant. Els filaments s’originen quan el gas més fred és transporta des del centre de la galàxia fins el gas més calent situat en el medi interestel·lar.

A una distància de 230 milions d’anys llum, NGC 1275 és una de les galàxies gegants el·líptiques més properes a nosaltres.

Aquesta imatge va ser capturada durant els mesos de juliol i agost de l’any 2006, per l’Advanced Camera for Surveys, instal·lada en el Hubble.

508105main_image_1833_946-7.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 2:45 pm

    […] 1 Gener 2011. Una brillant galàxia. […]

Deixa un comentari