Galàxies observades a prop.

Per celebrar el primer aniversari del llançament del satèl·lit Wide-Field Infrared Explorer (WISE) de la NASA, l’equip de recerca de la missió ens mostra aquesta imatge, amb una mostra d’alguna de les milions de galàxies que ha observat.

Podem observar NGC 300 en la part superior esquerra de la imatge. Una galàxia que ens mostra amb gran detall els seus braços espirals, i on el WISE ens detalla les regions de gas i pols que no són observables en llum visible. Amb els seus 39.000 anys llum de diàmetre, aquesta galàxia és un 40 per cent més petita que la nostra Via Làctia.

La imatge superior dreta ens mostra Messier 104, també coneguda com Galàxia del Barret, una galàxia espiral ben diferent de NGC 300. En part és deu al fet que disposa d’un disc on existeix una gran formació estel·lar. En llum visible, els braços de pols oculten aquest dens nucli galàctic.

En la part inferior esquerra observem la galàxia Messier 60. Aquesta galàxia no disposa de disc espiral, ja que té una forma el·líptica. M-60 és un 20 per cent més gran que la nostra Via Làctia.

La galàxia situada en la part inferior dreta, és Messier 51 o NGC 5194, també coneguda com Galàxia del Remolí. Una gran galàxia espiral, amb interacció amb una altre galàxia més petita, NGC 5195 una galàxia nana que podem observar en la part final de M-51. Les regions més brillants ens indiquen la presència d’àrees més denses de pols i gas.

wise2010-045a-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.

Moved Permanently