Reunint la llum estel·lar.

En quant el Sol és pont per darrera el desert d’Atacama de Xile, el Very Large Telescope de l’ESO (VLT), comença a recollir la llum de les més llunyanes regions de l’univers. El VLT disposa de quatre Unitats de Telescopi de 8,2 metres de diàmetre, com el que podem observar en aquesta imatge. Molts fotons (partícules de llum) que han viatjat per l’espai, són reunides pel mirall primari del telescopi. El gegant mirall recull la llum utilitzant l’alta tecnologia, reunint tants fotons com sigui possible i enviant-los als sensibles detectors. Els posteriors anàlisis que proporcionen aquests instruments, permeten als astrònoms estudiar els misteris del cosmos.

Els telescopis disposen d’una gran varietat d’instruments que permeten observar en una gran gamma de longituds d’ones, des de l’ultraviolat proper fins l’infraroig mitjà. El VLT també disposa de sistemes d’òptica adaptativa per corregir la distorsió atmosfèrica, de manera que així pot produir imatges puntuals com si les hagués capturat a l’espai exterior.

potw1050a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently