Tità podria tenir volcans de gel.

La sonda espacial Cassini de la NASA, ha localitzat uns possibles volcans de gel a la lluna Tità del planeta Saturn, que són similars en forma als volcans que a la Terra emeten lava.

La topografia i les dades de la composició de la superfície, han permès als científics observar l’accident geogràfic més semblant a un volcà terrestre més allunyat del sistema solar.

“Observant aquest nou mapa en 3-D de la regió de Sotra Facula de Tità, ens crida l’atenció per la seva semblança a volcans com: l’Etna situat a Itàlia, el Laki d’Islàndia, i fins i tot amb petits cons volcànics situats a prop de la meva ciutat natal de Flagstaff”, comenta en Randolph Kirk, responsable del nou mapa en 3-D i de l’equip de recerca del radar instal·lat en la sonda Cassini.

Els científics han debatut durant l’anys, respecte als volcans de gel també anomenats criovolcans, que podrien existir en les llunes riques en gel, i quines podrien ser les seves característiques.

Alguns criovolcans s’assemblen poc als volcans terrestres, com podrien ser els anomentats “franges de tigre“, situats en la lluna Enceladus de Saturn, on les llargues fissures emeten dolls de partícules d’aigua gelada i que deixen les seves empremtes en la seva superfície.

En els fluxos observats a Tità, indiquen un criovolcanísme amb l’existència de dos pics amb una alçada aproximada de 1.000 metres.

img004199-br5001.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.