La Mars Odyssey, un rècord de longevitat.

A mitjans d’aquesta setmana l’orbitador Mars Odyssey de la NASA, haurà treballat més que qualsevol altre nau espacial en tota la història espacial en el planeta Mart.

L’Odyssey va entrar en òrbita al voltant de Mart, el dia 24 d’octubre de 2001. El dia 15 de desembre, s’esdevindrà el dia 3.340 de l’arribada al planeta i d’aquesta manera millorarà el rècord de longevitat marciana, establert pel seu predecessor, la Mars Global Surveyor, que va funcionar en òrbita des del dia 11 de setembre de 1997, fins el dia 2 de novembre de 2006.

Odyssey va fer el seu descobriment més famós, en determinar l’evidència de l’abundant gel d’aigua just sota la seca superfície de Mart. Durant tots aquests anys de permanència en òrbita ha ajudat a altres naus a estudiar millor el planeta.

Els mapes d’imatges tèrmiques de la Thermal Emission Imaging System (THEMIS), ens han proporcionat una valuosa informació dels canvis geològics d’aquest planeta.

Podem observar una imatge presa per la Mars Odyssey, de la regió d’Ares Vallis, on s’estenen estructures en forma de llàgrimes al voltant d’alguns cràters, fruït d’erosions fluvials.

504593main_pia13653-43_946.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80