Un súper sistema solar com el nostre.

Un equip internacional d’astrònoms ha descobert i fotografiat un quart planeta gegant orbitant a l’estrella HR 8799, un descobriment que reforça encara més les notables semblances entre aquest sistema planetari i el nostra. L’estudi d’aquest sistema planetari podria ajudar als astrobiòlegs a determinar les millors condicions per la recerca de petits mons semblants a la Terra.

Aquesta investigació va ser publicada el passat dia 8 de desembre a la revista Nature.

“A més de tenir quatre planetes gegants, aquests dos sistemes planetatis també disposen de dos cinturons de runa, compòstos per petits cossos rocosos coberts de gel, juntament a una gran quantiat de partícules diminutes de pols”, ha comentat en Benjamin Zuckerman, professor de física i astronomia d’UCLA i co-autor de la publicaicó de l’article a Nature.

Els nostres planetes gegants, com Júpiter, Saturn, Urà i Neptú, disposen a més de dos cinturos d’asteroides, un entre les òrbites de Mart i Júpiter i el Cinturo de Kuiper, més enllà de l’òrbita de Neptú.

El quart planeta que s’acaba de descobrir (anomenat HR 8799e ), és troba a uns 129 anys llum de la Terra. La massa del sistema planetari de HR 8799, és molt més gran que el nostre. Els astrònoms estimen que la massa combinada podria ser d’unes 20 vegades la massa total de tots els planetes del nostre Sistema Solar.

En aquesta imatge podem observar els tres planetes (b,c i d) i el acabat de descobrir “e”, orbitant a HR 8799 a uns 129 anys llum de nosaltres. Les fletxes corbes representen els propers 10 anys de moviment orbital dels planetes. L’escala inferior de 20 UA, indica 20 unitats astronòmiques ( 1 UA correspon a la distància entre el Sol i la Terra). La imatge ha estat obtinguda amb el telescopi W.M. Keck II situat a l’Observatori de Mauna Kea a Hawaii.

benjamin_zuckerman_hr_8799_.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.