El ball dels tornados.

Les marques fosques generades per petits tornados, és mostren com a difusos gargots en la superfície del planeta Mart, els quals són especialment actius a l’estiu i és mostren més visibles en aquestes superfícies fosques, que formen part de dipòsits de pols i sorra.

La superfície s’escalfa pel Sol, generant les condicions adequades per formar remolins de pols. En el planeta Mart, també s’originen grans tempestes de pols, les quals poden dipositar noves capes de pols i esborrar antics camins generats pels tornados.

Podem apreciar una imatge capturada per la càmera HiRISE, el dia 23 de juny de 2007, abans de les grans tempestes de pols d’aquell any, i una imatge posterior el dia 19 de setembre de 2007. Les estructures d’aquests rastres han canviat completament en només tres mesos.

Les empremtes visibles de la imatge del 23 de juny, van ser esborrades per l’afegitó de nou material de pols. Aquestes imatges també ens mostren una petita regió de dunes de sorra del cràter Russell, que són d’especial interés a causa dels peculiars canals que s’han format en els seus costeruts vessants.

psp_005383_12551.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80