Observant les franges del tigre.

Aquesta imatge ens mostra un mapa d’intensitat tèrmica de la regió polar sud d’Enceladus, una lluna de Saturn, a partir de les dades de la sonda espacial Cassini de la NASA.

El mapa ens mostra detalls no observats fins ara de les fractures superficials que és ramifiquen per una regió anomenada “franges de tigre”. Les “franges de tigre”, són llargues fissures per on les partícules de vapor d’aigua i gel sobresurten de l’interior del satèl·lit. Podem observar dues fissures anomenades, Cairo Sulcus (esquerra) i Alenxandria Sulcus (dreta), que s’estenen per la regió inferior dreta de la imatge. El mapa també ens mostra un interessant punt calent aïllat (en color vermell-porpra), que ens indica una regió d’evaporació.

Les dades tèrmiques han estat compostes pel espectròmetre infraroig a bord de la sonda el dia 13 d’agost de 2010. La intensitat de la radiació tèrmica, s’ha mesurat en les longituds d’ona entre els 12 i 16 microns, i és representa en diferents colors, on ens mostren el gradient de les temperatures. El color blau ens indica les regions més fredes. El mapa ens mostra una àrea aproximada de 130 quilòmetres d’ampla.

pia13621.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari