La sonda SMART-1 observa la Lluna incògnita.

La sonda SMART-1 de l’Agència Espacial Europea (ESA), és va estavellar a la Lluna l’any passat, abans però va tenir l’oportunitat de recollir una gran quantitat d’informació. La seva recerca tenia també en especial la possible localització de bases futures a la Lluna.

El cràter Plaskett està molt a prop del pol nord lunar. Això significa que està Il·luminat quasi permanentment pel Sol. Aquesta circumstància pot proporcionar molta energia solar pels futurs exploradors, alhora que pot generar una temperatura previsiblement “càlida”. Els cràters pròxims en canvi estant banyats per la foscor eterna, i això podria suposar l’existència de gel d’aigua (cosa que últimament sembla descartar-se).

El cràter Plaskett, ens pot proporcionar un bon començament per la conquesta humana del Sistema Solar. Està molt a porp de la Terra, les seves comunicacions amb nosaltres serien gairebé instantànies. Però a la vegada, és prou remot com per ajudar a planificar missions futures més llargues que a la Lluna, per exemple al planeta mart.

Aquesta imatge podem observar el cràter Plaskett, amb un diàmetre de 109 quilòmetres, porta el nom de l’astrònom canadenc John Stanley Plaskett (1865-1941). Està situat a 82,º º de latitud nord, i 174º de longitud est, el centre d’aquest cràter està anomés 240 quilòmetres del pol nord.

plaskette_esa_amie_h.jpg

més informació a, http://www.esa.int/esaSC/SEMEYGN0LYE_index_0.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 10, 2007 11:27 am

    […] 6 Març 2007. La sonda SMART-1 observa la lluna incògnita. […]

Deixa un comentari