Una recerca de la NASA descobreix vida amb elements químics tòxics.

La recerca astrobiologica finançada per la NASA ha canviat el coneixement fonamental respecte a l’existència de vida a la Terra.

Els investigadors han realitzat una recerca en dur ambient biològic del llac Mono a Califòrnia i han descobert el primer microorganismes coneguts a la Terra capaços de viure i reproduir-se utilitzant l’arsènic, una substància química tòxica. L’arsènic ha substituït el fòsfor com a element bàsic per la composició química d’aquestes cèl·lules.

“La definició de la vida, s’ha de modificar”, ha comentat l’Ed Weiler, administrador associat de la Direcció de Missions Científiques. “Mentre tractem d’aconseguir senyals de vida en el Sistema Solar, hem de ser més generosos en la diversitat de la vida i com la podem detectar”.

Aquesta troballa d’una composició bioquímica alternativa al que fins ara ens indicaven  els llibres de text de biologia i augmentar l’abast de la recerca de la vida fora de la Terra. Aquesta nova recerca s’ha publicat recentment a la revista Science Express.

El carboni, l’hidrogen, nitrogen, oxigen, fòsfor i sofre, són els sis elements bàsics de totes les formes de vida conegudes a la Terra. El fòsfor és la part de l’estructura bàsica de l’ADN i ARN, les estructures que transportent les instruccions genètiques per la vida i és considera un element essencial per totes les cèl·lules vives.

El fòsfor és un component central de la molècula que transportat l’energia en totes les cèl·lules (trifosfat d’adenosina) i els fosfolípids que formen totes les membranes cel·lulars. L’arsènic és químicament similar al fòsfor, és verinós per la majoria de vida de la Terra. L’arsènic altera les vies metabòliques, perquè químicament es comporta d’una manera similar al fosfat.

503457main_arsenic_full.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:31 pm

    […] 7 Desembre 2010. Una recerca de la NASA descobreix vida amb elements tòxics. […]

Deixa un comentari