Pous foscos a la regió de Tharsis.

Podem observar dos pous foscos, sense cap estructura exterior que s’han localitzat al nord-oest de Mons Ascraeus, situat a la regió volcànica de Tharsis en el planeta Mart. Aquests pous tenen aproximadament 180 i 310 metres de diàmetre, i estan situats dins d’una estructura fosca en fora de bumerang.

Els pous estan alineats i suggereixen un origen d’enfosament. En la figura A i B podem observar els detalls d’aquests pous. Les imatges han estat millorades en contrast per poder observar el seu interior, que en el cas del pou (A) situat a l’est, hi podem observar sediments en les seves parets i sedimentació del vent en les dunes del fons. El pou més gran (B) situat a l’oest, conté també sdiments i roques amb tènues patrons de dunes situades al fons del pou. Els dos pous disposen d’empinades parets cap l’est, mentre que estan suaument inclinades cap l’oest.

Aquesta imatge cobreix una regió de 6 quilòmetres d’ample, i va estar capturada el dia 1 de novembre de 2010 per la càmra HiRISE a bord de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA.

pia13650.jpg

Si voleu més iformació, premeu aquest enllaç.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80