Topada de titans.

NGC 520 també coneguda com ARP 157, és una galàxia amb contiua activitat. Tot i que en realitat són dues enormes galàxies espirals que estant xocant entre si, fusionant-se i generant d’aquesta manera una nova i enorme galàxia. Aquest lent procés de milions d’anys, va començar fa uns 300 milions d’anys.

Aquesta estructura d’uns 100.000 anys llum de grandària, és troba ara en procés de fusió, on els dos nuclis galàctics encara no s’han fusionat, tot i que els dos discs ja ho han fet. Aquesta fusió ens mostra una cua d’estrelles i una espectacular traça de pols. NGC 520 és una de les galàxies en interacció més brillants que és poden observar en el cel i que està situada en direcció de la constel·lació de Piscis, a una distància aproximada de 100 milions d’anys llum de nosaltres.

potw1048a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently