Observant el limbe de Saturn.

Podem observar uns ragis de partícules de gel d’aigua sortint de la lluna de Saturn, Enceladus en una imatge obtinguda per la sonda Cassini de la NASA, el passat dia 13 d’agost de 2010. Observem una mitja lluna dèbilment il·luminada passant just per davant del dèbil resplendor del limbe de Saturn.

Aquesta imatge està enregistrada des del costat nocturn de Saturn, que ocupa la meitat inferior de la imatge. Enceladus, en el centre de la imatge, està més a prop de la nau espacial que del planeta. La llum solar és dispersa per l’atmosfera del planeta i constitueux una brillant línia en diagonal que va de l’esquerra a la dreta de la imatge, on observem a Enceladus, un satèl·lit de 504 quilòmetres de diàmetre.

Els dolls eruptius de la regió sud, els podem observar feblement, en aquesta regió inferior de la lluna.

La imatge va ser presa en llum visible des de la sonda Cassini, amb la càmera de gran camp. La imatge va ser obtinguda des d’una distància aproximada de 61.000 quilòmetres d’Enceladus, amb un angle de fase entre el Sol, el planeta i la mateixa nau de 155 graus. La escala de la imatge és de 4 quilòmetres per píxel.

pia12801.jpg

Si voleu més informció, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80