WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 16:29:45' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observant el cor de la Via Làctia.

Podem observar el centre de la nostra  galàxia, la Via Làctia amb el ISAAC, una càmera i espectròmetre infraroig proper i mitjà.

Des del Desert d’Atacama a Xile, l’emplaçament dels observatoris de l’ESO ofereix meravelloses vistes de la Via Làctia, particularment a l’hivrn de l’hemisferi sud, quan la regió central de la nostra galàxia és més visible.

De totes maneres, el centre galàctic que està situat a uns 27.000 anys llum en direcció de la constel·lació de Sagitari, que s’amaga darrera de gruixuts núvols de pols insterestel·lar, que apareixen com a franges fosquesn en llum visible, però que és tornen transparents en longituds d’ona més llargues com l’infraroig.

Aquesta imatge ens mostra les observacions infraroges que ens mostren la densa acumulació d’estrelles en el nucli galàctic.

La imatge està composta per dades capturades pel ISAAC en radiació d’infraroig proper, a través de 3 filtres (observats en colors vermell, verd i blau). La imatge cobreix una extensió de visió de 2,5 minuts d’arc.

potw1047a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari