WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 01:13:24' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Uns astrònoms detecten uns “fons sorrencs” entre illes de galàxies.

Els astrònoms han observat una galàxia inusual il·luminant els seus detalls per sobre un celeste “fons sorrenc” que uneix dues illes de galàxies massives. Aquesta recerca és va fer en part amb part amb el telescopi espacial Spitzer de la NASA.

Aquest “fons sorrenc” o estructures filamentoses abasten grans distàncies entre els cúmuls de galàxies i formar d’aquesta manera una estructura reticular que és coneix com a terenyina còsmica.

Fa dos anys, els ulls infrarojos del Spitzer van mostrar que un filament intergalàctic contenia estrelles en formació, en concret entre els cúmuls de galàxies anomentas Abell 1763 i Abell 1770.

Ara aquestes observacions han estat reforçades pel descobriment en aquest filament d’una estranya i inusual galàxia, amb gas calent amb una emissió de llum que s’estén per la galàxia. Els investigadors esperen que altres galàxies amb una determinada orientació és pugui observar aquestes tènues estructures, circumstància que indicaria que disposen de regions productives d’estrelles.

sig10-024_inline1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari