El Yankee Clipper, un cràter de Mart.

El “Yankee Clipper”, és un cràter situat en el planeta Mart, que té el nom del mòdul de comandament i servei de la missió Apollo 12, que va arribar a la Lluna l’any 1969. El Mars Exploration Rover Opoortunity va enregistrar aquesta imatge en format estèreo des d’una distància de 102 metres, durant el sol (o dia d’estada a Mart) 2.410, que correspon al dia 4 de novembre de 2010.

L’escena apareix  en tres dimensions quan l’observem a través de les ulleres en color blau-vermell. La imatge combina les dades preses amb l’ull esquerra i l’ull dret de la càmera de navegació de l’Opportunity.

El cràter Yankee Clipper té uns 10 metres de diàmetre.

L’equip científic del ròver utilitza normalment els noms d’històrics vaixells d’exploració per anomenar els cràters de Mart. El Yankee Clipper de l’Apollo 12 va orbitar la Lluna, mentre el mòdul lunar de la mateixa missió portava dos astronautes a la superfície del nostre satèl·lit el dia 19 de novembre de 1969, més tard va portar els tres astronàutes de la missió a la Terra, arribant el dia 24 de novembre. Una visió espectacular de la Terra elevant-se per sobre l’horitzó de la Lluna, va ser presa precisament des del Yankee Clipper.

pia135973.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:40 pm

    […] 20 Novembre 2010. El Yankee Clipper, un cràter de Mart.  […]

Deixa un comentari