El Hubble observa “vida” en una antiga galàxia.

Fins ara és creia que les galàxies el·líptiques envellien lentament a través de milers de milions d’anys.

Ara però, unes noves observacions del Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ens mostren que les galàxies el·líptiques disposen d’una força juvenil, gràcies a la detecció de noves galàxies més petites.

Les imatges del nucli de NGC 4150, capturades en radiació d’ultraviolat-proper, amb la sensible càmera Wide Field Camera 3 (WFC3), ens mostren estructures sinuoses de pols i gas, així com cúmuls de joves estrelles de color blau, que indiquen unes edats d’uns mil milions d’anys aproximadament. L’evidència indica que aquest naixement d’estrelles pot haver estat provocat per la fusió amb una altre galàxia nana.

Aquest nou estudi a reforçat la visió que indica que la majoria de galàxies el·líptiques disposen de joves estrelles, aportant joventut a aquestes velles galàxies.

“Creiem fins ara que les galàxies el·líptiques havien viscut durant milers de milions d’anys amb estrelles ja velles”, comenta l’astrònom Mark Crockett membre de la Universitat d’Oxford, i responsable de recerca del Hubble. “Creiem que havien consumit tot el gas per fer noves estrelles. Ara estem observant l’evidència del naixement de noves estrelles en moltes galàxies el·líptiques, generades per l’aportació de nou material de galàxies més petites”.

“Aquestes observacions recolzen la teoria que les galàxies es van formar al llarg de milers de milions d’anys per col·lisions amb galàxies nanes”, comenta en Crockett. “NGC 4150 és un claríssim exemple que en el nostre veïnat galàctic, hi ha un referent del que segurament va passar en un univers primitiu”.

hs-2010-38-a-print1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari