Barrancs en un cràter jove.

Aquesta imatge ens mostra un cràter de 7,5 quilòmetres de diàmetre aproximadament, situat alhora dins d’un cràter més gran a l’hemisferi sud del planeta Mart.

La regió que observem pertany a un cràter jove degut que conté pocs cràters petits en el seu interior. També disposa de pendents molt pronunciades i afilats espadats, circumstància que també indica la seva joventut. Aquestes regions amb estructures joves, són de gran interès alhora d’estudiar la història del planeta Mart, ja que ajuden a determinar el precentatge de formació de nous cràters.

A més, aquest cràter jove és especialment interessant perquè conté barrancs. Estructures que semblen indicar l’antiga presència d’aigua líquida. Els barrancs evidentment és van formar després del cràter, el que significa que l’aigua líquida ha ajudat a formar els barrancs, i això ajuda a determinar el final de l’existència d’aquesta substància en la superfície del planeta.

Podem observar l’existència de diferents tipus de barrancs en aquesta regió, així com altres estructures associades a ells, com a canals discontinus, o terrasses, la qual cosa implica que ha calgut més d’un esdeveniment per produir aquestes estructures.

pia13611.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari