L’ull de Mimes.

La sonda espacial Cassini va girar l’ull de les seves càmeres cap a Mimes, una lluna del planeta Saturn, per observar d’aquesta manera el gran cràter Herchel, un altre “ull” que mira sempre a l’espai.

Herchel és un cràter de 130 quilòmetres de diàmetre, que cobreix gairebé tota la imatge. Els científics des de fa molt de temps estudien aquesta conca d’impacte i la seva regió circumdant.

La regió que observem cobreix la major part de l’hemisferi de Mimes, el qual té un diàmetre de 396 quilòmetres. El nord està situat a dalt i l’eix de rotació del satèl·lit és d’un grau cap a l’esquerra.

La imatge va ser presa en llum visible amb la càmera d’angle estret de la nau espacial Cassini, el passat dia 16 d’octubre de 2010. Aquesta imatge va ser capturada des d’una distància de 103.000 quilòmetres del satèl·lit, amb un angle de fase entre el Sol, Mimes i la sonda de 113 graus. La resolució de la imatge és de 613 metres per píxel.

pia12739.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 8:01 pm

    […] 12 Novembre 2010. L’ull de Mimes.   […]

Deixa un comentari