Sobrevolant el cometa.

Aquesta seqüència va ser compilada a partir de les imatges preses per la sonda espacial EPOXI de la NASA, durant el sobrevol al cometa Hartley 2, el passat dia 4 de novembre de 2010. La velocitat de l’acostament va ser d’uns 12,3 quilòmetres per segon, és a dir uns 44.280 quilòmetres per hora. En aquell moment la nau és va aproximar a només 700 quilòmetres del cometa.

“Esperem que les futures generacions podran tenir l’oportunitat de conèixer els cometes, que en aquest sobrevol ens ha donat una excel·lent oportunitat de gaudir-ne”, comenta en Michael A’Hearn, membre de la Universitat de Maryland i responsable principal d’aquesta missió.

El vídeo del sobrevol és compon de 40 fotogrames capturats per el Medium-Resolution Instrument a bord de la sonda. La primera imatge va ser pressa uns 37 minuts abans de la màxima aproximació des d’una distància de 27.350 quilòmetres. L’última va ser presa uns 30 minuts després d’aquest encontre a 22.200 quilòmetres. La nau espacial va ser capaç d’enregistrar gairebé un 50 per cent de la superfície il·luminada del cometa.

hartley2_im3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari