Ombres fosques a Derain.

En el centre de la imatge podem observar el cràter d’impacte Derain, visualitzat per primera vegada durant el segon sobrevol de la sonda MESSENGER, i anomenat amb aquest nom l’any 2009. Derain disposa d’un material dins i fora del cràter molt més fosc que la resta de la regió. De fet el material associat a Derain sembla tenir una menor reflectància que els materials de la resta del planeta Mercuri. Aquests dipòsits foscos poden formar part d’un material amb una composició meneralògica diferent a la majoria de la superfície visible de Mercuri, encara que cal més informacíó per aclarir la composició d’aquesta regió.

Les observacions del MESSENGER ajudaran a comprendre el material extraordinàriament fosc de Derain, així com d’altres regions semblants del planeta.

També és visible en aquesta imatge, al sud-est de Derain, els ragis del cràter Berkel, que també disposa d’un material fosc en el centre, així com un anell que envolta tot el cràter. En contrast, podem observar dos cràters veïns al nord de Berkel amb brillants raigs, encara que no disposen d’aquests halos foscos. Per què alguns cràters contenen materials foscos, mentre que d’altres no ?. Les dades del MESSENGER s’utilitzaran per investigar aquesta qüestió i millorar la nostra comprensió sobre la naturalesa i estructura de l’escorça de Mercuri.

La imatge és va capturar el dia 6 d’octubre de 2008, amb la càmera Narrow Angle Camera (NAC) i la Mercury Dual Imaging System (MDIS). El cràter Derain té un diàmetre de 190 quilòmetres.

pia13488.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80