Dipòsits hidrotermals en un conus volcànic.

Aquest conus volcànic correspon a la caldera de Nili Patera del planeta Mart, una regió que disposa de dipòsits de minerals hidrotermals, sobretot en el flanc sud. Dos dels majors jaciments estan marcats per les fletxes, tot i que la regió de tons clars situada a l’esquerra del con volcànic disposa d’aquests dipòsits hidrotermals. El con volcànic té unes dimensions aproximades de 5 quilòmetres a la base.

Els dipòsits són una prova que aquesta regió disposava en un passat d’un ambient càlid i humit, amb una gran concentració de vapors, unes circumstàncies propicies per la vida microbiana, com s’informa en un article publicat aquest mes de novembre a la revista Nature Geoscience, redactat per J.R. Skok, membre de a Universitat Brow de Providence.

La imatge està composta en fals color, i produïda amb l’observació en longituds d’ona infraroges del Compact Reconnaissance Imaging Spectrometer for Mars (CRISM) un instrument situat a bord del Mars Reconnaissance Orbiter, Les dades del CRISM estan afegides a les imatges del Context Camera, situada en la mateixa sonda. Les imatges estèreo d’aquesta càmera proporcionen una informació gràfica, destinada a generar un model digital de la superfície d’aquesta regió. La imatge disposa d’una exageració vertical.

pia13556.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 8:01 pm

    […] 3 Novembre 2010. Dipòsits hidrotermals en un conus volcànic.  […]

Deixa un comentari