Galàxies espirals al descobert.

Sis espectaculars galàxies espirals han estat observades amb el Very Large Telescope (VLT) de l’ESO situat a l’observatori Paranal, a la regió d’Antofagasta a Xile. Aquestes imatges infraroges capturades a través de la càmera HAWK-I, ajudaran als astrònoms a entendre millor la formació i evolució de les galàxies espirals.

La HAWK-I és una de les càmeres més potents del VLT. Aquest instrument sensible a la llum infraroja, torna visible la llum que queda enfosquida pels núvols de pols situats en els braços espirals de les galàxies. Comparada amb l’aneteior càmera ISAAC, la HAWK-I disposa de setze vegades més píxels, per tal de cobrir una àrea més gran del cel nocturn. Degut que la càmera HAWK-I pot estudiar les galàxies sense el difús tel de la pols i el brillant gas, és ideal per estudiar un gran nombre d’antigues estrelles que formen els braços espirals.

Les sis glàxies formen part d’un estudi d’estructures espirals, dirigit per Preben Grosbol membre de l’ESO. Aquesta informació ajudarà a comprendre els complexos mecanismes que permeten aquestes estructures espirals.

eso1042a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari