WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 07:43:17' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La nebulosa Cocoon.

La nebulosa anomenada Cocoon la podem observar en llum infraroja, gràcies al Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE), un satèl·lit de la NASA. Aquest núvols de pols i gas, està catalogat com IC 5416 i està situat dins de la constel·lació de Gygnus, alhora que està embolcallat dins d’un núvol fosc de pols anomenat Barnard 168. Dins d’aquest embolcall de pols i gas, noves estrelles s’estan formant per començar una llarga evolució.

En el cor de la nebulosa que s’assembla a un cor de Sant Valentí a la vista del WISE, les estrelles massives comencen a sorgir. L’intensa radiació d’aquestes estrelles escalfen el núvol. La llum d’alta energia de les estrelles arrenca els electrons dels àtoms d’hidrogen, que més endavant  es combinen amb d’altres àtoms que emeten llum visible.

Imatges de la nebulosa Cocoon capturades amb llum visible, ens mostren només la regió més interior d’aquest núvol de color vermell brillant i envoltat d’una foscor misteriosa. El que podria representar una absència d’estrelles, indica en realitat que és tracta d’un dens núvols de pols que enfosqueix les estrelles que hi ha al seu darrera. Aquest dens núvol  s’està escalfant per la radiació de les joves estrelles situads en el seu interior. La pols absorbeix la radiació d’alta energia de les estrelles acabades de néixer, fent brillar aquesta regió amb la llum infraroja. Aquesta nebulosa té unes dimensions aproximades de 45 anys llum.

Els colors utilitzats per aquesta imatge representen determinades longituds d’ona de la llum infraroja. El color blau i cian representen la llum emesa en longituds d’ona de 3,4 i 4,6 microns, que és la emesa per les estrelles. Els colors verd i vermell representen la llum emesa a 12 i 22 microns respectivament, que representa la llum emesa per la pols.

wise2010-037-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari