Les diferents “personalitats” infraroges de la galàxia Escultor.

La galàxia Escultor es mostra en diferents colors infrarojos, en aquest nou mosaic del Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE). La imatge principal és una combinació de la llum infraroja capturada amb els quatre detectors infrarojos del telescopi espacial de la NASA.

La imatge vermella de la part inferior dreta, ens mostra la regió activa de la galàxia on neixen estrelles, dins de les estructures esfèriques de pols, especialment en el nucli de la galàxia. Aquesta llum vermellosa, va ser capturada amb el detector de 22 microns del WISE. Les explosions de la pols en aquestes estrelles, són tan intenses que genera pics de difracció en els detectors del telescopi, que només s’observen en les estrelles més brillants.

La imatge verda de la dreta ens mostra el centre de la galàxia on hi han les joves estrelles emergents, concentrades en el nucli i els braços espirals. La llum ultraviolada d’aquestes estrelles calentes està sent absorbida per les diminutes partícules de pols, que formen part de les restes de la seva formació, de manera que el resplendor d’aquestes partícules en llum infraroja l’hi dona un color verdós.

La imatge blava de la part superior dreta, és va prendre amb els dos detectors de longitud d’ona més curta del WISE (3,4 i 4,6 microns). Ens mostra estrelles de totes les edats, que no només és troben en el nucli i els braços, sino que estan repartides per tota la galàxia.

wise2010-036a-med1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari