Els colors de l’equador de Rhea.

Aquestes  tres imatges tractades en els seus colors, representen una regió de l’equador de Rhea, una lluna del planeta Saturn, que van sr obtingudes amb la sonda Cassini de la NASA. Els colors s’han modificat per mostrar els diferents colors i estructures de la superfície gelada d’aquest satél·lit.

Rhea està estructurat amb unes bandes blavoses situades al llarg de l’equador, on apareix el gel més recent, aquest color blavós també és visible en els marges dels cràters més antics. Els científics de la missió Cassini, indiquen que observant les imatges del satèl·lit, descarten l’existència d’un anell al seu voltant. Però que al analitzar aquestes imatges on observem aquesta regió de color blau, indiquen la possibilitat que el material de color blau hagués caigut d’un punt situat en la seva òrbita (potser un anell), en un passat no gaire llunyà.

Les imatges van ser obtingudes per les càmeres de la Cassini el setembre de 2007. Posteriorment s’han analitzat en llum visible, ultraviolada i filtres infrarojos. Aquest últim processament ha millorat el coneixement del satèl·lit.

La imatge de l’esquerra, és una mostra composta a partir de les dades dels filtres infrarojos, verd i infrarojos. La imatge central ens mostra les dades d’anàlisi de la llum infraroja i ultraviolada on s’indica la presència de la regió blavosa. La imatge de la dreta ens mostra la topografia centrada a 0 graus de latitud nord i 163 graus de longitud oest. La regió cobreix una superfície aproximada de 16.900 quilòmetres quadrats.

pia13424.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari