Observant la col·lisió d’un asteroide.

Aquestes quatre imatges del Telescopi Espacial Hubble, presses durant un període de cinc mesos ens mostren les restes irregulars d’una probable col·lisió entre dos asteroides.

Les imatges del Hubble, presses entre els mesos de gener i maig de 2010 amb la Wide Field Camera 3, ens mostren un objecte puntual d’uns 120 metres de grandària, amb una llarga cua, la pols que flueix per darera i que fins ara mai s’havia observat es manté intacta. Les mides de les partícules de la cua és calcula que tenen unes dimensions entre un mil·límetre i 2,5 centímetres. La cua disposa de prou pols com per fer una bola d’uns 20  metres de diàmetre, tot i que la major part del cos encara es manté intacte després de l’impacte.

Les restes de l’asteroide anomenat P/2010 A2, sembñen haver disminuit en cada imatge a mesura que la seva òrbita s’acosta a la Terra. Entre els mesos de gener i maig es trobava a uns 100 milions de quilòmetres de la Terra. L’objecte és trobava a uns 102 milions de quilòmetres de la Terra, quan el Hubble el va poder fotografiar per primera vegada el gener de 2010.

P/2010 A2 estava situat en el cinturó d’asteroides, un dipòsit de milions de cossos rocosos situats entre les òrbites de Mart i Júpiter.

Les imatges es van enregistrar en llum visible, tot i que és van acolorir en llum blava per aconseguir millor contrast.

hs-2010-34-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:32 pm

    […] 16 Octubre 2010. Observant la col·lisió d’un asteroide.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.