La New Horizons, arriba a Júpiter.

Aquesta fotografia, és un mosaic de tres imatges fetes des de la sonda New Horizons de la NASA, on podem observar amb detall la Petita Taca Vermella del planeta Júpiter. Aquestes imatges estan presses amb la càmera Long Range Reconnaissance Imager (LORRI), a les 17h 41 m T.U., el passat dia 26 de febrer des de una distància de 3,5 milions de quilòmetres. La regió que cobreix aquesta fotografia, equival a una àrea d’uns 33.000 quilòmetres de dalt a baix, més o menys dues vegades i mitja el diàmetre de la Terra.

La Petita Taca Vermella, vindria a ser una cosina de la Gran Taca Vermella, visible amb telescopi des de la Terra. Aquestes estructures són grans depressions atmosfèriques en forma “d’huracà”. Aquesta taca petita, fa un any tenia una coloració blanquinosa, i paulatinament s’ha tornat vermellosa.

Amb aquest encontre amb el planeta Júpiter, la sonda New Horizons de camí al planeta nan Plutó, incrementarà la seva velocitat, per arribar-hi el juliol de l’any 2015.

new-horizons1.jpg

més informació en la noticia d’aquesta web publicada el dia 20 de gener i també ,  http://www.nasa.gov/mission_pages/newhorizons/main/index.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Maig 1, 2007 11:41 am

    […] 2 Març 2007. La sonda New Horizons, arriba a Júpiter. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.