El creixement tranquil de les galàxies.

Noves observacions del Very Large Telescope de l’ESO, han proporcionat per primera vegada l’evidència directa de joves galàxies que poden succionar el gas fred que hi ha al seu voltant i fer-lo servir com combustible per la formació de noves estrelle. En els primers milers de milions d¡anys després del Big Bang, les masses típiques de les galàxies varen augmentar significativament. Entendre com va succeir aquesta circumstància és precisament un dels misteris de l’astrofísica actual. Els resultats d’aquesta recerca han aparegut publicats el dia 14 d’octubre en la revita Nature.

Les primeres galàxies és van formar quan l’univers tenia menys de mil milions d’anys d’edat, evidentment eren molt més petites que l’actual Via Làctia. Es a dir, d’alguna manera la grandària de les galàxies ha augmentat fins a formar sistemes molt més grans. Es per això que és important entendre aquest mecanisme. De totes maneres, ara s’ha proposat una altre proposta més tranquil·la.

Un equip d’astrònoms europeus va utilitzar el Very Large Telescope de l’ESO, per provar una proposta corespecte mpletament diferent: que les joves galàxies podrien créixer succionant corrents fredes de gas, bàsicament hidrogen i heli que omplia l’univers primitiu, formant d’aquesta manera noves generacions d’estrelles.

El responsable d’aquesta recerca, Giovanni Cresci, membre de l’Observatori Astrofísic d’Arcetri, comenta, “Els nous resultats del VLT, són la primera evidència directa que l’acumulació d’un primitiu gas, va ser suficient per alimentar una vigorosa formació d’estrelles, i per tan ajudar a l’engrandiment de les galàxies en un Univers primiitu”. Aquest descobrient tindrà un impacte important respecte a la comprensió de l’evolució de l’Univers a partir del Big Bang. Es possible que les teories sobre la formació i evolució de les galàxies tinguin que reescriure’s.

eso1040a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.