La missió Dawn rep l’ajut del Telescopi Espacial Hubble.

El Telescopi Espacial Hubble va prendre aquestes imatges de l’asteroide Vesta per preparar la visita de la sonda espacial Dawn el proper any 2011.

Cadascuna de les quatre imatges del Hubble ens mostren la rotació de Vesta, que té un període de rotació de 5,34 hores, i que en aquestes detallades imatges ens mostren detalls de fins a 41 quilòmetres. En el moment d’aconseguir aquestes imatges Vesta és trobava a 211 milions de quilòmetres de la Terra.

Les imatges ens mostren la diferència de brillantr i color de la superfície de l’asteroide. Aquestes característiques ens mostren els grans detalls d’aquest asteroide en forma de patata.

Vesta és un objecte semblant a la nostra Lluna, amb regions antigues de lava (taques fosques) i residus de pols, les restes polvoritzades d’impactes (les àrees de color taronja). La regió aplanada situada en un extrem de Vesta, visible en les imatges superiors, corresponen a un gran cràter d’impacte format fa milers de milions d’anys. Aquest cràter té unes dimensions de 460 quilòmetres, això en un objecte d’un diàmetre de 530 quilòmetres.

Amb aquesta informació els científics podran afinar l’òrbita de la nau espacial Dawn al voltant de l’asteroide. Després d’aquest acostament la sonda és dirigirà al planeta Ceres, això l’any 2015.

hs-2010-33-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 8:01 pm

    […] 13 Octubre 2010. La missió Dawn rep l’ajut del Telescopi Espacial Hubble.   […]

Deixa un comentari