La banda blavosa de Mimes.

Podem observar una imatge del satèl·lit Mimes de Saturn, millorada en el seu color i obtinguda amb les dades de la sonda espacial Cassini de la NASA. Destaca la presència d’una banda blavosa al voltant de l’equador d’aquesta lluna gelada. La imatge ens mostra l’hemisferi que dona al davant de Saturn. La gran estructura rodona que s’observa, és el cràter Herschel.

La imatge està composta per les dades obtingudes amb les càmeres de la sonda Cassini del 2004 fins el 2009. Els científics de la missió van compilar les dades que provenien dels filtres de llum visible, ultraviolada i infraroja. Els processos de millora van fer que tota aquesta informació respongués a la visió de l’ull humà.

La banda fosca blavosa que envolta a Mimes, coincideix amb els patrons que podríem esperar d’una superfície irradiada per electrons d’alta energia, que provenen del flux de plasma originat per la capa magnètica que hi ha al voltant del planeta Saturn. Els científics encara estan investigant com és produeix aquest procés, en la superfície de Mimes, ja que coincideix amb el patró tèrmic Pac-Man detectat per l’espectròmetre infraroig de la Cassini a principis de 2010.

pia13426.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 5:12 pm

    […] 12 Octubre 2010. La banda blavosa de Mimes.   […]

Deixa un comentari