Un llunyà visitant gelat.

Podem observar un visitant que prové de l’espai exterior, gràcies al Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE). El cometa Hartley 2, és el proper destí de la missió EPOXI de la NASA.

El cometa conegut oficialment com 103P/Hartley va ser descobert fa relativament poc temps, l’any 1986 per Malcon Hartley des de Siding Pring a Austràlia. El seu lrigen més probable és troba situat en una òrbita propera a Júpiter, on segurament algun objecte el va colpejat i el va dirigir en direcció al Sol, entorn del qual gira un cop cada 6,46 anys, el seu màxim aostament o perhieli serà el 28 d’octubre de 2011. EPOXI utilitzarà “el vol” de la sonda Deep Impact per acostar-se al cometa el proper 4 novembre.

Les observacions del WISE estan ajudant  l’equip del EPOXI a obtenir una visió més complerta d’aquest cometa. La imatge presa el passat 10 de maig de 2010, proporciona una visió més general del camí de pols del cometa. L’extensió d’aquesta cua que hi ha darera del cometa és de 1,8 milions de quilòmetres.

La visió infraroja del WISE també ha estat interessant per l’estudi de la mida de les patícules de pols de la cua, observada en aquesta imatge com un raig difús a la dreta del cometa. Les observacions infraroges també en ajudat a mesurar el nucli del cometa i la seva taxa de rotació.

pia13438.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently