Descobriment d’una nova font de raigs X per part del MAXI.

L’equip de recerca de la missió Monitor of Al-Sky X-ray Image (MAXI), ha descobert una nova font de raigs X amb les càmeres del MAXI, que estan situades en el Japanese Experiment Module “KIBO” a bord de l’Estació Espacial Internacional.

Aquesta nova font de raigs X va sorgir en la constel·lació d’Ophiuchus, i que el sistema MAXI el va detectar a les 7.00 pm del dia 25 de setembre de 2010 (Temps Estàndard del Japó). El descobriment és va notificar immediatament a tots els investigadors de la llista de correu del MAXI, amb una anàlisi detallada que confirmava que és tractava d’una font de raigs X no catalogada. La nova font va ser anomenada, MAXI J1659-152.

Després del descobriment molts observatoris astronòmics de tot el món han començat a observar aquesta nova font en raigs X, raigs gamma, visible, infraroig, i longituds d’ona de ràdio. Des de les ooh 00m del matí 29 de setembre, ja són disset els informes que s’han emès sobre aquest esdeveniment. Els astrònoms de tot el món estan molt atents, ja que probablement podria ser un sistema binari amb un forat negre.

20100929_maxi_2e1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari