El cens d’asteroides i cometes del WISE.

Aquesta animació ens mostra les observacions del Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE), en la seva recerca d’asteroides i cometes del nostre sistema solar. Aquest projecte d’observació d’asteroides i cometes, inclosos els que estan a prop de la Terra (NEOs) s’anomena NEOWISE.

La perspectiva ens mostra com si estiguessim mirant cap avall des del Pol Nord de la Terra, en una visió a vista d’ocell. Els planetes es mostren com a punts de color blau amb les seves òrbites amb línies discontinues. La Terra és el tercer punt blau a prop del Sol. La gran massa de punts negres, representen el cinturó principal d’asteroides situats entre els planetes Mart i Júpiter.

Els punts de color verd són els objetes coneguts propers a la Terra, ja siguin asteroides o cometes, que el NEOWISE ha observat fins ara. Recentment els objectes propers a la Terra és representen com a punts vermells. Els quadrats de color turquesa són els cometes observats per aquesta missió fins ara, on els quadrats grocs són els cometes que s’han descobert.

L’animació cobreix un període comprés entre principis de gener fins a mitjans de setembre de 2010. Fins el 4 d’octubre de 2010, el projecte havia observat més de 150.000 asteroides del cinturó principal, dels quals més de 33.500 els havia descobert. A més ha observat 452 objectes propers a la Terra, dels quals n’ha descobert 118. Així mateix ha observat 110 cometres, descobrint-ne 19.

pia13435.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari