La Via Làctia al costat d’una Guerra Galàctica.

El Corrent de Magallanes és un arc de gas d’hidrogen que s’estén per més de 100 graus en el cel nocturn, ja que comunica la Via Làctia, amb el Petit i Gran Núvol de Magallanes. Fins ara s’havia pensat que la força gravitatòria de la nostra Via Làctia hauria estat la responsable de la formació d’aquest corrent de núvols de gas. Una recent simulació feta per ordinador per Gurtina Besla, membre del Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, així com d’altres membres del seu equip de recerca, indica que el Corrent de Magallanes seria el resultat d’un efecte comú d’aquestes dues galàxies nanes, mes que els mateixos efectes de la Via Làctia.

“Els models tradicionals suggereixen que els Núvols de Magallanes completen una òrbita al voltant de la Via Làctia cada 2 mil milions d’anys, perquè el corrent pugues tenir aquesta forma”, comenta Gurtina Besla. Altres treballs de Besla i dels seus companys, fets amb les dades del Telescopi Espacial Hubble i en Nitya Kallivaylil, descarten l’existència d’aquestes òrbites, i suggereixen que els Núvols de Magallanes són uns nouvinguts i no uns satèl·lits antics de la Via Làctia.

Això genera un problema; com s’ha format el corrent sense completar cap òrbita els Núvols de Magallanes al voltant de la Via Làctia ?.

Per solucionar aquest problema, Beslan i el seu equip han crear una simulació suposant que els núvols formaven part de l’estabilitat d’un sistema binari, que en un primer pas és va desprendre’s del primer encontre.

L’equip de recerca creu que el Corrent de Magallanes i el pont són similars a estructures pont que s’observen en altres galàxies, i que per tan poden estar formades abans de l’encontre dels Núvols amb la Via Làctia.

untitled.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently