WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 09:30:09' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Brillants llums del sud.

Aquesta imatge composta en fals color, s’ha generat a partir de les dades obtingudes per la sonda Cassini de la NASA, la qual ens mostra la brillantor de les aurores, situades a uns 1.000 quilòmetres per sobre dels núvols de la regió del pol sud del planeta Saturn. Aquesta és una de les primeres imatges que ens mosren les emissions presses per l’espectròmetre visual i infraroig de la Cassini.

La imatge s’ha construït a partir de les dades recollides en longituds d’ona infraroges, on podem observar les emissions de les aurores en color verd. Les dades representen les emissions dels ions d’hidrogen en llum entre els 3 i 4 microns de longitud d’ona. Els científics han generat el color blau per indicar la presència de la llum solar reflectida a 3 microns i en color vermell per indicar l’emissió tèrmica a 5 microns. Els anells de Saturn refelcteixen la llum solar a 2 microns, però no entre els 3 i 5 microns, pel que s’observa un color blau fosc.

Les taques i les característiques bandes de la imatge són els núvols i les petites tempestes que descriuen els sistemes mteorològics més profunds on ens mostren els patrons de circulació atmosfèrica del planeta.

La imatge va ser composta a partir de 6 observacions individuals de l’espectròmetre de la Cassini, el dia 1 de novembre de 2008. Cadascuna de les observacions va ser feta amb un interval de sis minuts.

pia13402.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari