El Hubble recol·lecta nous objectes llunyans del sistema Solar.

Aquesta imatge, és una representació artística d’un fragment de runa del Sistema Solar, de la qual pertanyen uns cossos anomenats trans-Neptunians (TNOs). La majoria dels TNOs són objectes petits i tènues, fent-los molt difícils de distingir.

Generalment tenen una brillantor 100 milions de vegades més dèbil dels objectes visibles a simple vista. Els TNOs que s’acaben de descobrir tenen unes dimensions que varien entre els 40 i 100 quilòmetres de grandària.

En aquesta imatge, un llunyà Sol s’observa com una brillant estrella situada auns 5.700 milions de quilòmetres. Els astrònoms repassant els arxius del Telescopi Espacial Hubble, han afegit 14 nous TNOs al cataleg d’aquests objectes. Amb aquest nou mètode de recerca és creu que és podran detectar centenars d’aquests llunyans objectes.

hs-2010-32-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently