Espectecs solars.

Una regió solar molt activa formada per unes deu explosions solars de matèria, emeses durant un període de dos dies (del 31 d’agost al 2 de setembre), han estat observades pels tres instrumetns de la sonda STEREO, i que podem observar les seves flamarades i ejeccions de massa coronal sortint del Sol (en llum ultraviolada UV), i que més tard en seguien els núvols de partícules que s’expandien per la regió més baixa de la corona (observat amb l’instrumetn COR1) i que s’allunyaven per l’espai (observat amb l’instrumetn COR2).

Mentre aquestes tempestes estaven a l’altre costat del Sol, no podien produir cap efecte a la Terra. Tanmateix la rotació del Sol, va portar aquesta regió activa a la nostra vista entre els dies 10 i 11 de setembre. Les dues animacions ens mostren les dades recollides pels intruments en una vista més propera del Sol amb l’instrument COR1.

prom_20100831a_med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently